Украинските сили извършиха в последните дни успешни удари срещу цели .

...
Украинските сили извършиха в последните дни успешни удари срещу цели .
Коментари Харесай

ISW: КНДР спасява Русия от недостига на боеприпаси

Украинските сили направиха в последните дни сполучливи удари срещу цели . Украинските медии, базирайки се на неназовани източници от специфичните служби, оповестиха, че са осъществени удари с дронове против фабрики в двете области в нощта на 20 против 21 януари. Те създават системи за противовъздушна защита Панцир-С и Панцир-С1 и преработват горивa.

Руски източници демонстрираха фрагменти, в които се твърди, че се чуват и виждат детонации в град Тула и Уст-Луга, евентуално резултат от ударите. Геолокирани фрагменти, оповестени на 20 януари, демонстрират детонации над град Смоленск, което подсказва вероятни украински удари в региона.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че противовъздушната защита е унищожила пет дрона над Тулска, Орловска и Смоленска области. Украинските сили са направили сполучлив удар с дрон против съветски военни уреди в Ленинградска област на 18 януари.

Руски вътрешен източник съобщи на 21 януари, че покритието на противовъздушната защита над Ленинградска област е неприятно. Той уточни, че съветската противовъздушна защита в Ленинградска област евентуално не е пригодена за отбрана против удари от юг.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната за обстановката на фронта в Украйна.
 Войната в Украйна може да се води още до 5 години
Войната в Украйна може да се води още до 5 години

Противоречиви прогнози за войната

Руските системи за противовъздушна защита в Ленинградска област най-вероятно са ситуирани за защита  против удари от северозапад и запад , защото Русия исторически е провела своята противовъздушна защита в региона, с цел да се пази против хипотетични офанзиви на НАТО.

Руските военни сега реформират Ленинградския боен окръг, с цел да се приготвят за бъдеща стандартна война против НАТО и може да се приближат по границата с членовете на Алианса.

Украинските удари в Ленинградска област може да накарат съветските сили да реалокират системите за противовъздушна защита с дребен обхват по предстоящите направления на полета на украински дронове, с цел да пазят евентуални цели със стратегическа стойност. 

Молдовските управляващи упрекнаха съветските миротворци в Приднестровието в голям брой нарушавания, като погрешно потребление на дронове по време на ученията в края на декември 2023 година, което провокира осведомителна офанзива от страна на прокремълски представител. Членовете на молдовската делегация в Съвместната контролна комисия (СКК) на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) желаеха по време на съвещание на Съюзна контролна комисия на 18 януари да се организира следствие против съветските миротворци за потребление на дребни оръжия, дронове и фалшификати на оръжия по време на обучение в молдовската зона за сигурност на 22 декември 2023 година
 Приднестровието твърди за пукотевица по границата с Украйна
Приднестровието твърди за пукотевица по границата с Украйна

Украйна предизвести, че няма данни и това може да е провокация

Молдовските управляващи обявиха, че наличието на съветските мироопазващи сили и потреблението на тези оръжия в зоната за сигурност са в нарушаване. Известен съветски блогър, обвързван с Кремъл, обаче съобщи в отговор на 21 януари, че молдовските управляващи оказват все по-голям напън върху подкрепяната от Русия отцепническа република Приднестровие, като приканват за евакуиране на съветските миротворци и посредством стопански напън.

Блогърът твърди, че молдовското държавно управление е наложило двойни мита на приднестровския бизнес, които са към 16 милиона $ и за неустановен интервал от време. Това ще увеличи разноските за живот в Приднестровието. Скорошните промени в Митническия кодекс на Молдова изискват от приднестровските предприятия да заплащат вносни мита на молдовското държавно управление, до момента в който преди приднестровските предприятия плащаха мита единствено на държавното управление на Приднестровието. Блогърът твърди, че този напън поддържа силовата реинтеграция на би трябвало да се приготви за по-нататъшна ескалация, напомняйки неотдавнашните обвинявания от президента на Приднестровието Вадим Красноселски.

Твърденията на обвързвания с Кремъл блогър и обвиняванията на Красноселски евентуално са част от осведомителна интервенция, която граничи с членката на НАТО Румъния, както и оправдаване на бъдеща съветска ескалация в района.
 Кремъл: Приемането на Украйна и Молдова единствено ще дестабилизира Европейски Съюз
Кремъл: Приемането на Украйна и Молдова единствено ще дестабилизира Европейски Съюз

Москва счита решението на Европейски Съюз за " безусловно политизирано "

Русия евентуално за набиране на артилерийски муниции от чужбина на фона на дефицит . Министерството на външните работи на Пхенян съобщи на 20 януари, че съветският президент Владимир Путин е изразил готовността си да посети Северна Корея евентуално през 2024 година по време на неотдавнашната си среща със севернокорейския външен министър Чое Сон-хуей в Москва.

За финален път Путин посети Северна Корея през 2000 година

Ръководителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов съобщи в изявление от 21 януари, че Северна Корея е предоставила, което е разрешило на Русия " да си поеме въздух ".

Буданов допусна, че съветските сили . Заместник-началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки съобщи, че Северна Корея е доставила един милион артилерийски муниции на Русия от септември до ноември 2023 година и че съветската отбранителна индустриална база може да създаде общо два милиона патрона от 122 mm и 152 mm снаряди годишно, което докара до недостиг от 500 000 снаряда през 2023 година и евентуално ще докара до сходен недостиг през 2024 година
 Путин припрян да посети Северна Корея
Путин припрян да посети Северна Корея

Руският президент е изразил предпочитание да посети Пхенян скоро

Руското опозиционно издание Mobilization News заяви на 21 януари, че неуточнени лица, евентуално командири, малтретират личен състав в " 242-ри полк на военно отделение № 46217 ", евентуално 242-ри гвардейски мотострелкови полк (20-та обособена гвардейска мотострелкова бригада, 8-ма общовойскова войска, Южна боен окръг), в образователен център във Волгоградска област.

20-та обособена гвардейска мотострелкова бригада е основана в град Волгоград.

Руските военни би трябвало да спят в неотоплени палатки и да си купуват лични униформи и съоръжение и никой не ги образова. 

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи на 21 януари, че елементи от съветския 94-ти действен полк (46-та обособена оперативна бригада, Севернокавказки окръг на Росгвардия) са се завърнали в окупираната Украйна и имат намерение да се завъртят в неустановен сериозен бранш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР